Святий Йосиф - покровитель семінарії

Фігура Св. Йосифа в семінарійній каплиці

 

Святий Йосиф є одночасно нашим покровителем але також великим взірцем як маємо реалізувати своє покликання. Його відважна постава як опікуна дитятка Ісус є для нас справжнім прикладом до наслідування. Адже кожен священик має велику місію піклуватися про святу Євхаристію – живе Тіло Ісуса Христа. Це покликання вимагає великої відповідальності за пресвяті таїнства, за людей який Господь довірить нам, а також за Його Слово яке будемо проголошувати серед вірних. Святий Йосиф піклувався про святу родину, кожен священик також має під опікою парафіяльну родину і має дбати щоб вона вірно прямувала до спасіння. Тому ми часто заносимо до нашого покровителя молитви, щоб Він формував наші серця і випрошував для нас мужності, шляхетності та любові у душ пастирській праці.

Щоб краще пізнати цю надзвичайну особистість, ми щотижня вшановуємо день присвячений нашому покровителю (середа) де молимось до нього літанією, переживаємо літургію з його спомином а також слухаємо проповідь про життя святого Йосифа.

Символом відданості нашому покровителю є акт завірення святому Йосифові, який кожного року публічно відновлюємо 19 березня в урочистість святого Йосифа.

 

Акт завірення святому Йосифу

 

Святий Йосифе – будь Отцем і Опікуном для кожного виникаючого покликання до священства. Покликання, що зростатиме в цій Семінарії. Світ чекає сьогодні справжніх духовних отців, готових до праці та самопосвяти. Нехай із цієї Семінарії виходять священики, які будуть подібними до тебе батьками для людей – не в тілі, але в дусі.

Святий Йосифе – у віфлеємському жолобі ти оточив Ісуса дитятко палкою любов’ю. Навчай тих що готуються до священства, що велич у цьому світі не в матеріальних засобах, але в жертовній любові, яка черпає з єдиного джерела – Божої Любові.

Святий Йосифе – ти втікав від руки Ірода, щоб оберігати Ісуса та Марію. Навчай наших семінаристів, як мають піклуватись про Євхаристійний Хліб, котрий буде довірений у їхні руки.

Святий Йосифе – ти турбувався про підростаючого Ісуса. Навчай кандидатів до священства з нашої Семінарії, як мають дбати про Містичне Тіло, тобто Церкву.

Святий Йосифе – непорочний наречений Матері Божого Сина, випроси для всіх священиків благодать цілковитої вірності Церкві – Нареченій.

Святий Йосифе – ти був заглиблений у тишу. Навчай наших семінаристів, як мають усім життям проповідувати Бога, а не себе. Мудрість Божу, а не мудрість цього світу.

Святий Йосифе – у твої руки віддаємо нашу семінарію. Будь її заступником і опікуном. Тобі довіряємо всіх семінаристів і настоятелів, а також усіх що тут працюють. Тебе вибираємо за заступника та просимо, щоб ти випрошував для нас благословення Отця і Сина і Святого Духа. Амінь.

 
Пастирі Архидієцезії

Його Преосвященство
Мечислав Мокшицький
Архієпископ Митрополит
Львівський

* * *
Його Еміненція
Архієпископ сеньйор
Кардинал Мар’ян Яворський

* * *
Його Преосвященство
Єпископ Леон Малий

Його Преосвященство
Єпископ Едвард Кава

 
Часопис

 
В обєктиві
1c.jpg